وبلاگ آموزشی وتخصصی دیجیتال تبرستان (شمال ایران)

مرجع آنلاین علمی وفرهنگی ایرانیان

وبلاگ آموزشی وتخصصی دیجیتال تبرستان (شمال ایران)

مرجع آنلاین علمی وفرهنگی ایرانیان

راهنما و ثبت نام فازدوم هدفمندی یارانه ها









شریعتمداری اعلام کرد :

آغاز نام‌نویسی برای دریافت یارانه نقدی از ۲۰ فروردین

معاون اجرایی رئیس‌جمهور از آغاز نام‌نویسی برای دریافت یارانه نقدی از ۲۰ فروردین خبر داد.

محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس‌جمهور در نشست کارشناسان اقتصادی با مدیران رسانه ملی درباره زمان آغاز توزیع پرسشنامه‌های مربوط به متقاضیان دریافت یارانه نقدی و مدت دریافت این پرسش نامه‌ها اظهارداشت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده و قانون مصوب مجلس از بیستم فروردین ماه ۱۳۹۳ به صورت خود اظهاری افرادی که خود را نیازمند دریافت یارانه نقدی می‌دانند باید به صورت اینترنتی نام‌نویسی و تقاضای خود را ارائه کنند.


وی گفت: نام نویسی از متقاضیان دریافت یارانه نقدی به صورت اینترنتی است و در روستاها نیز افراد می‌توانند به دفاتر خدمات پست و پیشخوان دولت و همچنین شوراهای اسلامی محلی و فرمانداریها ، بخشداریها و استانداریها و مراکز کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی و کافی نت ها مراجعه کنند و فرصت کافی نیز برای این کار در نظر گرفته شده است.

معاون اجرایی رییس جمهور با بیان اینکه نام نویسی بر اساس شماره ملی افراد خواهد بود، افزود: از بیستم فروردین ۹۳ افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی که رقم نخست سمت راست شماره ملی آنها صفر است، برای ثبت نام مراجعه می کنند.

وی گفت: روز ۲۱ فروردین نیز افراد متقاضی که نخستین رقم سمت راست شماره ملی آنها عدد یک است نام نویسی می کنند و به همین ترتیب تا افرادی که رقم سمت راست شماره ملی آنان ۹ است ادامه می یابد.

معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه متقاضیان دریافت یارانه نقدی از منازل هم می توانند نام نویسی کنند، تصریح کرد: ثبت نام این بار با ثبت نام دفعه قبل تفاوت دارد و این دوره مختص کسانی است که نیازمند و متقاضی دریافت یارانه نقدی هستند.

وی گفت: البته برخورداری مردم از خدمات ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها عمومی است اعم از افراد غنی و کسانی که استطاعت مالی کافی ندارند مانند استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی.

شریعتمداری افزود: طبیعی است دولت در حد توان هم بر افزایش سطح خدمات مشمول بیمه تدریجاً خواهد افزود و هم پوشش بیمه همگانی را گسترش خواهد داد و کلیه اقشار مردم را که به هر دلیل از پوشش بیمه برخوردار نیستند از دریافت خدمات بیمه برخوردار خواهد ساخت.

شریعتمداری با تأکید بر اینکه افزایش قیمت حامل های انرژی در سال آینده محدود خواهد بود، افزود: برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها لازم بود، هماهنگی های لازم با بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رسانه ملی که مسئولیت تولید و پخش برنامه های مختلف را دارد، انجام شود تا ضمن کمک به دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه، آگاهی های لازم به مردم داده شود.

وی با قدردانی از برگزاری نشست مشترک مسئولان و برنامه سازان رسانه ملی با دست اندرکاران دولتی اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها، پیش بینی کرد با تدابیر اندیشیده شده و هماهنگی های لازم، گام دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها به خوبی برداشته شود.

 

وزیر اقتصاد گفت: دولت مجاز است که با تمامی ابزارهای موجود نسبت به راستی‌آزمایی افراد متقاضی دریافت یارانه استفاده کند و چنانچه اظهارات این افراد صحت نداشت تا سه برابر مبلغ یارانه جریمه می‌شوند.

یارانه نقدی صرفا به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت می‌‌شود

اجرای طرح انصراف مردم در  مرحله دوم هدفمندی یارانه ها

عباسعلی نورا استاد اقتصاد دانشگاه آزاد : واقعا ما در جامعه افرادی داریم که این مبلغ یارانه برای آنها ناچیز است ولی آن را می‌گیرند به نظرم در ابتدا باید وزرا، نمایندگان مجلس، قضات و پزشکان و همچنین مشاغل پردرآمدی مثل برخی بازاریان از دریافت یارانه انصراف دهند تا این موضوع به دیگر افراد جامعه نیز تسری یابد.
۵ گروه درآمدی برای پرداخت یارانه از سوی دولت تعیین شده
.
تکمیلی : آموزش تصویری کامل + پاسخ به ۱۳ سوال اساسی شما :

..

خود اظهاری به عنوان تنها ملاک دولت برای تخصیص یارانه نقدی به مردم است و عدم ثبت نام به منزله انصراف از دریافت یارانه خواهد بود.
طبق اعلام دولت سایت سازمان هدفمندی به آدرسwww.refahi.ir تنها محیطی است که به امر نام نویسی مردم اختصاص یافته و هیچ یک از مراحل ثبت نام نیازی به حضور در مراکز دولتی و یا پر کردن فرم چاپی ندارد.
البته دولت به منظور اطمینان از نام نویسی تمام متقاضیان در شهرها و روستاهایی که امکان دسترسی به اینترنت محدود است برخی از دفاتر بهزیستی، کمیته امداد و اداره پلیس از افرادی که دسترسی به سامانه رفاهی نداشته اند،اطلاعات مربوط به خانوار را دریافت می کنند.اما کسانی که قصد ثبت نام از طریق فضای مجازی را دارند باید از سه مرحله گذر کنند.

.

فرم یک :

.

کلیات ۶ بندی برای دریافت کنندگان:در مرحله نخست سرپرست خانوار موظف است با مطالعه شش بند قانونی، آنها را تایید کند که عبارت اند از:
۱ – به موجب قانون مصوب مجلس شورای اسلامی صرفا افراد نیازمند می‌توانند نسبت به تکمیل فرم تقاضای یارانه نقدی اقدام کنند.
۲-فقط مشخصات افرادی که در حال حاضر تحت تکلف اینجانب هستند در فرم تقاضای یارانه نقدی درج می کنم.
۳-در صورت درخواست سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها مدارک لازم برای اثبات درستی اطلاعات درج شده در فرم تقاضای یارانه نقدی را ارائه خواهم کرد.
۴- به موجب قانون ارائه هر گونه اطلاعات نادرست موجب استرداد وجوه دریافتی و جریمه نقدی به میزان سه برابر یارانه نقدی دریافتی‌ خواهد شد.
۵-بانک‌ها، موسسه‌های مالی و سایر دستگاه‌های اقتصادی می توانند اطلاعات مندرج در فرم تقاضای یارانه نقدی را مبنای ارزیابی توانایی مالی و رتبه سنجی اقتصادی اینجانب برای اعطای وام و یا هر نوع تسهیلات دیگر قرار دهند.
۶-منظور از سطح درآمد ماهانه خانواده‌ام میانگین مجموع درآمد ماهانه همه اعضای خانوار در سال ۱۳۹۲ شامل درآمد حاصل از شغل اصلی و شغل دوم ، دریافت اجاره بها، سود سهام، سود سپرده بانکی، عایدی از مستغلات، حقوق ماهانه مستمری با وظیفه بگیران و موارد مشابه قبل از پرداخت اقسام وام خواهد بود.
سرپرست خانوار باید پس از مطالعه این شش بند در صورتی که همه آن ها را مورد قبول قرار داده باشد روی آیکون تایید کلیک کند.
به این ترتیب و با توجه به قوانین مصوب کشور این تایید به منزله امضای اینترنتی و قابلیت پیگیری قانونی خواهد داشت.
نکاتی که در این بخش باید مورد توجه خانوارها قرار گیرد این است که دادن هر گونه اطلاعات غلط می‌تواند باعث جریمه سنگین شود. در کنار آن طبق بند پنجم این قوانین کلیه بانک‌ها و موسسات مالی می توانند اطلاعات مندرج در این فرم را ملاک قرار دهند یعنی اگر به طور مثال شخصی بخواهد از بانک تسهیلاتی به شکل وام دریافت کند و میزان حقوقی را برای تایید شدن در نزد بانک ارائه کند بانک اجازه خواهد داشت با توجه به اطلاعات درآمدی در فرم خوداظهاری یارانه‌ها نسبت به دادن و یا ندادن وام اقدام کند و در بند ششم سرپرست خانوار باید توجه باشد میزان درآمدی که ارائه می کند مربوط به تمام اعضای خانوار خواهد بود و البته هزینه‌های جاری خانواده مانند اقساط بانکی و یا مواردی شبیه به آن در کم کردن میزان درآمد نقشی نداشته و سرپرست خانوار باید میزان درآمد خود را به صورت کامل و قبل از پرداخت اقساط وام درج کند.

.

فرم ۲ :

. 

اطلاعات سرپرست خانوار:
در بخش دوم این فرم سرپرست خانوار باید در ابتدا شماره ملی کامل خود را بدون هیچ گونه خط تیره و یا علامتی درج کند.
در بخش دوم این فرم شماره حسابی که تاکنون در سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها به حساب سرپرست خانوار ثبت شده و یارانه نقدی تا این ماه به آن حساب واریز می‌شده درج می‌شود.
در این بخش نیز نکته بسیار مهم این است که سرپرستان خانوار نباید شماره حساب خود را با شماره ۱۶ رقمی روی کارت بانکی جابه جا کنند بلکه در این آیکون باید شماره حساب درج شود.
در بخش سوم این فرم نیز سرپرست خانوار باید تعداد افراد تحت تکفل خود را ثبت کند در این بخش نیز با توجه به برنامه ای که بر روی سایت وجود دارد سرپرست خانوار نمی‌تواند بیش از تعداد اعضای خانواده خود را در این لیست جای دهد.
در این بخش سوال مهمی که پیش می‌آید این است که آیا کودکانی که تازه به دنیا آمده‌اند و یا افرادی که در گذشته نزدیک فوت کرده‌اند نیز اطلاعاتشان قابل ثبت خواهد بود یا خیر؟
طبق اعلام رسمی سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها مرکز آمار کلیه اطلاعات جدید خانوارهای ایرانی تا روز اول فروردین سال ۹۳ را در اختیار این سازمان قرار داده پس اگر تغییر و تحولات قبل از این تاریخ صورت گرفته و در سایت رسمی مرکز آمار ثبت شده باشد مشکلی برای نام نویسی فرد جدید نخواهد بود. اما در غیر این صورت سرپرست خانوار فقط اجازه دارد به تعداد اعضای خانواده خود و یا کمتر از آن اقدام کند.
در پایان این مرحله با پر کردن کد ۵ رقمی امنیتی و تایید آن صفحه سوم که مهمترین بخش ثبت نام به حساب می‌آید باز خواهد شد.

.

فرم ۳:

.

فرم اعلام نیاز سرپرست خانوار متقاضی دریافت یارانه نقدی:
در این بخش ابتدا سرپرست خانواده نام و شماره ملی خود را بخش بالایی صفحه خواهد دید و در روبرو نیز در رابطه با وضعیت تملک واحد مسکونی پرسیده شده است که در صورت تملک جواب بلی خواهد بود و در غیر این صورت باید آیکون خیر پر شود.
برای دیگر اعضای خانواده نیز با ثبت شماره ملی باید بار دیگر نسبت به تملک واحد مسکونی پاسخ داده شود.
در زیر این اطلاعات نکته بسیار مهمی درج شده که بار دیگر تایید می‌کند منظور از درآمد ماهانه اعضای خانوار درآمد حاصل از شغل اصلی و شغل دوم، دریافت اجاره، سود سهام و سپرده بانکی، عایدی از مستغلات،‌ حقوق ماهانه، سطح درآمدی خانوار باید با دارایی‌ها همخوانی داشته باشد پس از تایید این نکته سوال اصلی درباره میزان درآمد خانوارهای ایرانی در پنج سطح وجود دارد که سرپرست خانوار با توجه به نکات ثبت شده تا این بند یکی از پنج گزینه کمتر از ۶۰۰ هزار تومان، از ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان، از یک میلیون تا دو میلیون تومان، از دو میلیون تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و گزینه پنجم بیشتر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را تایید می‌کند.
و در بند پایانی سرپرست باید نوع خانوار خود را از سه گزینه شهری، روستایی و عشایر اعلام کرده و سپس استان و شهرستان محل زندگی خود را به صورت دقیق مشخص کند.
در پایان نیز باید کدپستی محل زندگی، شماره تلفن ثابت به همراه کد شهرستان و همچنین شماره از تلفن همراه خود یادداشت کند در این بند یادداشت دقیق شماره تلفن همراه بسیار مهم است زیرا پس از تایید نهایی ثبت نام در سایت تنها علامت تایید شدن پیامکی خواهد بود که از طریق سامانه به شماره سرپرست خانوار ارسال شده و یک کد ۴ رقمی پیگیری به سرپرست داده می‌شود.
در اینجا نیز نکته بسیار مهم آن است که سرپرست خانوار کد ۴ رقمی وارد شده در پیامک را حفظ کرده و تا پایان مراحل هدفمندی‌ یارانه‌ها آن را نگه دارد. پس از آن سرپرست با تایید تمام بندها و گزینه‌های فوق دکمه تایید نهایی را فشار می‌دهد و به این ترتیب مرحله ثبت نام رسما تمام خواهد شد.
در این راستا گروه نظامیانی که تاکنون از طریق یگان خود دریافت می کردند استثنا به حساب می‌آیند آن‌ها باید همانند قبل اطلاعات و ثبت نام خود را از طریق یگان خود پیش ببرند.
ثبت نام مردم از طریق آخرین عدد سمت راست شماره ملی آن‌ها از بیستم تا بیست و نهم فروردین ماه ادامه خواهد داشت و دولت روزهای سی‌ام و سی و یکم فروردین برای نام نویسی برای کسانی که از نام نویسی جا مانده‌اند اختصاص خواهد داد.

.

فرم ها فقط برای آشنایی با مراحل ثبت نام است

.

.دانلود تمامی فرم ها :

.

form

.

سایت ثبت نام با توجه شماره ملی شما : www.refahi.ir

.
.
.
پاسخ به اکثر سوال های شما: ( به روز رسانی شد )
.
.

سوال اول: از چه اشخاصی ثبت نام می شود؟

در این مرحله صرفا از سرپرست خانوارهایی ثبت نام به عمل می آید که در اسفند ماه سال ۱۳۹۲ یارانه دریافت نموده و یا تا تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۹۲ از طریق پلیس +۱۰ ثبت نام نموده اند.

سوال دوم: اگر به اینترنت دسترسی نداشته باشیم، چگونه ثبت نام کنیم ؟

ج: می توان با در دست داشتن کارت ملی خود و افراد تحت تکفل به ادارات کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، دفاتر خدمات روستایی ICT و دفاتر پیشخوان دولت، دفاتر خدماتی پلیس +۱۰ و دفاتر خدماتی روستایی پست بانک مراجعه نمود.

سوال سوم: آیا می توان اطلاعات ثبت شده را اصلاح کرد؟

ج: با توجه به اینکه تنها یکبار می توان ثبت نام نمود، پیشنهاد می شود پیش از ورود به سامانه، ابتدا اطلاعات شماره ملی افراد تحت تکفل خود که برای آنان یارانه دریافت کرده اید را یادداشت نموده و سپس اقدام به ثبت نام نمایید. لازم به ذکر است که بعد از ثبت نهایی و خروج از سامانه، امکان اصلاح وجود ندارد.

سوال چهارم: در مورد ثبت تغییرات تعداد خانوار( تولد، ازدواج، طلاق و فوت) چه باید کرد؟

ج: در صورتی که تغییرات تعداد خانوار از طریق پلیس +۱۰ تا تاریخ ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۲ اعلام شده باشد و یا بطور خودکار از طریق اداره ثبت احوال اعلام شده باشد، سرپرست جدید با مراجعه به بانک و ثبت حساب یارانه‌ای در سامانه سازمان می‌تواند ثبت نام نماید، درغیر اینصورت توصیه می شود تغییرات تعداد خانوار و یا ثبت نام خانوارهای جدید به زمان دیگری که پس از پایان مهلت ثبت نام انجام خواهد شد موکول گردد.

سوال پنجم: آیا در وارد کردن شماره ملی و شماره حساب علاوه بر درج عدد افزودن سایر نشانه های غیر عددی مانند . یا – مجاز است؟

ج: خیر – بایستی در وارد کردن شماره ملی سرپرست خانوار و شماره حساب یارانه ای صرفاً اعداد مندرج در کارت ملی و شماره حساب یارانه ای درج شود.

سوال ششم: اگر شماره حساب یارانه ای خود را نداشته باشیم چه کنیم؟

ج: در صورتی که شماره حساب یارانه ای خود را در دسترس ندارید می توانید با مراجعه به بانک خود آن را اخذ و یا از طریق دریافت مانده حساب از خود پرداز بانک مربوطه، آنرا دریافت کرد.

سوال هفتم: اگر شماره حسابی در سامانه پذیرفته نشود چه باید کرد؟

ج: در صورتی که شماره حسابی اعلام نکرده اید و یا شماره حساب شما در سامانه پذیرفته نشود با مراجعه به بانک،شماره حساب خود را در سامانه رفاهی وارد و سپس اقدام به ثبت نام نمایید.

سوال هشتم: چنانچه فردی شماره تلفن همراه نداشته باشد چه باید بکند؟

ج: ارتباط سازمان با سرپرست خانوار از طریق شماره تلفن همراه مقدور می باشد لذا در صورت نداشتن خط تلفن همراه توصیه می شود که نسبت به تهیه خط تلفن همراه اقدام نماید در غیر اینصورت صرفاً نسبت به اعلام شماره تلفن همراه شخص مورد اعتماد خود اقدام نماید.

سوال نهم: شماره شناسایی چیست و چه کاربردی دارد؟

ج: پس از تکمیل ثبت نام، شماره شناسایی ۴ رقمی به شماره تلفن همراه اعلامی در فرم تقاضای دریافت یارانه نقدی ارسال می شود که این شماره در مراحل بعدی جهت احراز هویت به منظور مشاهده اطلاعات و دریافت سایر پیام های اعلامی از سوی سازمان مورد استفاده قرار می گیرد.

سوال دهم: منظور از ماده ۱۰ قانون هدفمندکردن چیست ؟

ج: ماده( ۱۰) دریافت کمک ها و یارانه های موضوع مواد (۷) و (۸) این قانون منوط به ارائه اطلاعات صحیح می باشد. درصورت احرازعدم صحت اطلاعات ارائه شده، دولت مکلف است ضمن جلوگیری از ادامه پرداخت، درخصوص استرداد وجوه پرداختی اقدامات قانونی لازم را به عمل آورد. اشخاص در صورتی که خود را برای دریافت یارانه ها و کمک های موضوع مواد (۷) و (۸) این قانون محق بدانند می توانند اعتراض خود را به کمیسیونی که در آئین نامه اجرائی این ماده پیش بینی می شود ارائه نمایند.

سوال یازدهم: منظور از بند «الف» ماده ۷ قانون هدفمندکردن چیست؟

ج: ماده (۷) بند «الف» یارانه در قالب پرداخت نقدی وغیر نقدی با لحاظ میزان درآمد خانوار نسبت به کلیه خانوارهای کشور به سرپرست خانوارپرداخت شود.

سوال دوازدهم: منظور از بند «و» تبصره ۲۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ چیست ؟

ج: بر اساس این بند یارانه نقدی صرفاً به سرپرستان خانوار‌های متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت می‌شود، یعنی مجموع درآمد سالانه آنها کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد.

افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی نیز باید در موعد تعیین‌شده به مراکز ثبت‌نام مراجعه نمایند.

چنانچه پس از تحقیق مشخص شد که اشخاص با درآمد بیشتر از مبلغ فوق اقدام به دریافت یارانه کرده‌اند به‌میزان سه برابر یارانه دریافتی جریمه می‌شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد